با کاهش مصرف چربی و روغن از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کنید
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی با اشاره به اهمیت نقش تغذیه در سلامت قلب و عروق اظهار داشت: بیماری های قلبی عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است. حدود 40 درصد از مرگ و میر ها در کشور های پیشرفته ناشی از بیماری های قلبی عروقی است. در کشور ما نیز بیماری های قلبی عروقی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر است.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، مینا خلج بیان کرد: عوامل زیادی در بروز بیماری های قلبی عروقی موثرندکه از مهم ترین آن ها می توان اختلال در چربی های خون، فشار خون بالا، چاقی، کم تحرکی، استرس، استعمال دخانیات و رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد روغن و چربی را نام برد. مصرف زیاد روغن و چربی در برنامه غذایی روزانه علاوه بر این که خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد با افزایش دریافت کالری که در بدن به صورت چربی ذخیره می شود، در نهایت اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد. اضافه وزن و چاقی زمینه را برای ابتلا به سایر بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت و انواع سرطان ها فراهم می کند.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با توجه به نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی افزود: می توان با رعایت نکاتی در مصرف روغن و چربی از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کرد. وی در ادامه با تاکید بر کاهش مصرف چربی و روغن در برنامه غذایی ، خاطر نشان کرد: مصرف فست فود ها از جمله سوسیس، کالباس و پیتزا که حاوی چربی زیادی هستند را به حداقل برسانید و غذا های چرب و سرخ شده را مصرف نکنید. به جای سرخ کردن غذا بهتر است آن را بصورت آبپز،تنوری، بخارپز و یا کبابی مصرف شود.
خلج در خصوص مصرف لبنیات گفت: شیر و ماست کم چرب را جایگزین انواع پر چرب آن کنید زیرا شیر و ماست پر چرب دارای مقادیر زیادی اسید های چرب اشباع است که انسداد و تنگی عروق و در نهایت سکته قلبی را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: از کره، سر شیر و خامه کمتر استفاده کنید و به جای گوشت های پر چرب از گوشت های کم چرب استفاده کنید و چربی قابل رویت گوشت را قبل از پختن جدا کنید. علاوه بر این کله، پاچه و مغز حاوی مقادیر زیادی چربی است و مصرف آن باید محدود شود.
خلج در پایان افزود: روغن زیتون از منابع خوب روغن است که مصرف متعادل آن با کاهش کلسترول خون برای سلامت قلب و عروق مفید است و جایگزین مناسبی برای انواع روغن های حیوانی و جامد می باشد.